avion-620x330

Alertă Aviatică în România! Motorul unui avion plin cu români a luat foc, ce s-a întâmplat, bilanțul victimelor și scenele de groază din interiorul aeronavei

Publicitate

Alertă în România după ce zborul unui avion al companiei Wizz Air a lovit o pasăre în zbor ceea ce a făcut ca avionul să intre în picaj iar motorul să fie cuprins de flăcări. Se pare că avionul plecase din București cu destinația Catania și a fost la un pas să se prăbușească, a intrat în picaj cu mai puțin de o oră înainte de aterizare.

Publicitate

Una dintre pasagere a declarat: ,,Ne-au spus că trebuie să ne întoarcem la Bucureşti, pentru că avionul a fost lovit de o pasăre. Mai aveam doar 45 de minute şi ajungeam în Catania, Sicilia. Nu înţeleg de ce a trebuit să ne întoarcem”.

Martorii care se aflau în avion au declarat că au văzut flăcări ieșind de la motor și deși nimeni nu și-a pierdut viața, mai mulți oameni au fost răniți sau au avut nevoie de intervenție medicală fiindcă au suferit atacuri de panică.

Publicitate

În cele din urmă, piloții au reușit să aterizeze în siguranță.

Reprezentanții companiei au reacționat după incident și au explicat cum s-a petrecut incidentul:

,,Zborului Wizz Air W3251 de la Otopeni la Catania,  i s-a solicitat de turnul de control sa mentina altitudinea deasupra Aeroportului Catania inainte de aterizare, in conditiile in care pista era inspectata din cauza unui posibil impact cu o pasare a unei alte aeronave.

In timpul asteptarii, zborul a experimentat turbulente, iar doi pasageri au avut atac de panica. Dupa ce aeronava a aterizat in siguranta, echipajul a solicitat asistenta personalului medical pentru pasagerii afectati. Debarcarea a continuat normal dupa ce a fost acordata asistenta medicala si echipajul a urmat procedurile standard pentru a asigura binele tuturor pasagerilor. Desi cauzele situatiei au fost independente de companie, echipajul a facut eforturi pentru a se asigura ca intarzierea si impactul asupra pasagerilor sa fie minime”.

Iată câteva imagini filmate din interiorul aeronavei, în timpul zborului:

Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre urgia care amenință România: ,,Dacă văd că s-a schimbat, oamenii trebuie să…”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul de Interne, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni televizate, ceva care ar trebui citit de toți românii, mai ales acum când panica este în toi: furtuna prognozată pentru ziua de miercuri nu va fi similară celei de duminică, de la Timișoara, potrivit observator.tv.

Unul dintre sfaturile date de Arafat este acesta: ,,Dacă văd ca s-a schimbat, oamenii să intre să se adăpostească în cladiri, blocuri, nu în zona unde ar putea cădea un obiect, ăsta e sfatul nostru”.

Secretarul de stat a mai declarat și că sistemul de alertă prin sirene ajunge doar la cel mult jumătate din populația țării, și transmite un mesaj interpretabil, mult mai utile este, spune Arafat, cel în sistem de cell broadcasting, prin care se vor emite alerte pe telefoane mobile: ,,La acest moment, sirenele nu ajung, conform evaluărilor noastre, la mai mult de 50% din populaţie. Mai mult decât atât, sirenele nu transmit un mesaj clar, sirenele transmit doar o alertă pe care omul poate să o interpreteze cum doreşte. Dacă noi vrem să stea în casă, el poate să o interpreteze că trebuie să iasă din casă. Dacă noi vrem să iasă din casă, el poate să rămână acolo. Deci, nu ştim”.

În plus, secretarul de stat MAI crede că sistemul de alertă prin sirene este o investiție care ar însemna sume foarte mari de bani, pe când sistemul care se referă la telefoanele mobile este mai eficient și mai puțin costisitor.

,,Vor fi rafale de vânt mai puternice, de 60km/h, nu ne așteptăm la ceva similar cu ce a fost la Timișoara. Da, ne așteptăm la ploi abundente, la vânt mai puternic, dar nu avem nicio avertizare, dovadă că va fi ceva similar cu furtuna de la Timișoara”, a asigurat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Publicitate

Surse: observator.tv, antena3.ro 

Publicitate
x

Check Also

Criminalule-derbedeule-Tu-ai-omorat-o”-Rasturnare-de-situatie-SOCANTA-in-cazul-mortii-Istraelei-VODOVOZ

„Criminalule, derbedeule! Tu ai omorat-o!” Rasturnare de situatie SOCANTA in cazul mortii Istraelei VODOVOZ! I se aduc acuzatii GRAVE FOSTULUI SOT

O teorie șocantă dă peste cap ancheta în cazul morții Israelei. Internauții îl acuză pe ...