IMPRESIONANT„Bunico-nu-mor-dar-ma-doare…”-Copil-cu-chip-de-inger-A-MURIT-plimbat-de-la-un-spital-la-altul

IMPRESIONANT„Bunico, nu mor, dar ma doare…” Copil cu chip de inger A MURIT plimbat de la un spital la altul. Avea doar 15 ani si toata viata inainte…

Publicitate

„Bunico, nu mor, dar ma doare…” Copil cu chip de inger A MURIT plimbat de la un spital la altul. Avea doar 15 ani si toata viata inainte…

Marius, un  elev de 15 ani, elev în anul II la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ , a murit după ce a fost plimbat între spitale.

Publicitate

Marius Gheorghiu a murit marţi dimineaţă la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi unde fusese transferat de la Spitalul Judeţean Neamţ. Părinţii elevului sunt plecaţi la muncă în Spania, iar el rămăsese în grija bunicii din comuna Farcaşa, potrivit Adevărul.ro.

Băiatul era răcit de câteva zile, iar duminică le-a spus colegilor din internat că se simte tot mai rău.

Publicitate

Cum luni dimineață, starea băiatului s-a agravat, dirigintele l-ar fi întrebat dacă nu vrea sa meargă la spital. Elevul ar fi refuzat, preferând să cheme o rudă să-l ia acasă, în comuna Farcasa, aflată la 60 de km distanță, notează și Observator.tv.

Acolo îl aştepta bunica, cea care îl crescuse pe băiat de la 3 ani, părinții fiind plecați la muncă în străinătate, în Spania.

Ileana Pădure, bunica lui Marius, spune că nepotul ei era vânăt la gură. L-a rugat să nu moară, iar băiatul i-a răspuns: „Nu mor, dar mă doare rău pieptul, nu pot să respir”, potrivit Observator.tv.

Odată ajuns la tânăr, medicul de familie a chemat imediat salvarea să îl ducă la spital.

Prima unitate spitalicească la care a ajuns băiatul a fost cel de la Bicaz. Letiția Gabriela Damoc, managerul spitalului, spune că Marius a ajuns în stare gravă, potrivit Observator.tv

De acolo, pentru că starea băiatului se agrava, s-a decis trimiterea lui la Iaşi, la Spitalul de Pediatrie, unde a murit în scurt timp.

„Copilul a ajuns la noi în jur de ora 00.00 şi a decedat la ora 2.42. Un stop cardio-respirator cu manevre de resuscitare ineficiente. Din start, este un caz medico-legal, care va fi văzut de Medicina Legală.

Asta este procedura normală, corectă. Este dramatic pentru că s-a produs acest lucru pe care nu-l aşteptăm şi nu-l dorim niciodată, dar mai mult de atât nu am ce să vă spun”, a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria” din Iaşi.

Cazul este şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a vedea dacă se impune demararea vreunei anchete.  Rudele spun că băiatul nu a dat absolut niciodată vreun semn de boală.

Marius era cel mai mic dintre cei 3 copii ai familiei, care muncește de 12 ani în Spania ca să le facă o viață mai bună copiilor lor.

„Eu sunt preot. La fiecare slujbă primesc flori de la enoriași. Într-o zi, după slujbă, a venit la mine un băiat cam de 10 ani și m-a rugat să îi dau un trandafir. Am crezut că vrea să-l ducă la vreun mormânt. Dar când mi-a zis ce face cu el… I-am zis să le ia pe toate…”

1-74
„În fiecare duminică primesc flori de la enoriași. Îmi plăcea mult ca biserica să miroasă a flori. Într-o duminică a venit un băiat de 10 ani la mine și m-a întrebat: Părinte, ce faci cu atâtea flori? Le arunci? Dacă da, îmi dai și mie un trandafir, te rog?

Am luat un trandafir și i l-am dat. Apoi l-am întrebat ce face cu el.

Vreau să îl dau lui mamaie. Mami și tati au divorțat și am stat la început cu mama. S-a recăsătorit și m-a trimis la tata, dar el nu a vrut să stau cu el. M-a trimis la mamaie. Ea e bună cu mine. Îmi dă să mănânc și are grijă de mine. O iubesc mult și vreau să îi dau o floare.

Când a terminat povestea, eram copleșit. Aveam ochii în lacrimi: „E cel mai frumos lucru pe care l-am auzit în viața mea. Doar o floare nu e destul. Ia, te rog, toate florile de aici. Mamaie le merită. Tu le meriți..”

Această poveste emoționantă a fost publicată de un preot pe o pagină de Facebook.

Dacă ți-a plăcut articolul, DISTRIBUIE și pentru prietenii tăi!

Publicitate

Un LIKE paginii noastre ar fi minunat. Mulțumim!

Publicitate
x

Check Also

nsărcinată-a-mers-să-facă-ceea-ce-credea-că-va-fi-o-ecografie-de-rutină.-Când-a-început-să-se-uite-pe-ecran-doctorița-s-a-schimbat-la-față.-S-a-uitat-șocată-la-femeie-și-i-a-spus-cu-glasul-tremurat

Însărcinată, a mers să facă ceea ce credea că va fi o ecografie de rutină. Când a început să se uite pe ecran, doctorița s-a schimbat la față. S-a uitat șocată la femeie și i-a spus cu glasul tremurat

Însărcinată, a mers la ecografie. Când a văzut ce era pe ecran, doctorița s-a schimbat ...