M-am-măritat-cu-Octavian-la-24-de-ani.-După-nuntă-eram-la-o-masă-în-famile-și-soacra-mea-se-uita-tare-insistent-la-mine.-Doamne-ce-mi-a-făcut.

M-am măritat cu Octavian la 24 de ani. După nuntă, eram la o masă în famile și soacra mea se uita tare insistent la mine. Doamne, ce mi-a făcut. Au urmat zile de chin, așa o pacoste de femeie… Până într-o zi când am pus la cale un plan.” De necrezut ce lecție i-a dat SOACREI și ce s-a întâmplat după aproape 20 de ani

Publicitate

M-am măritat la 24 de ani și căsnicia mea s-a învârtit în jurul soacrei mele, din cauza căreia aproape că ajunsesem să-mi doresc să mor! Până într-o zi!

Publicitate

Am crezut că dacă faci o greșeală, ea se va întoarce, după un timp, împotriva ta.  Credeam că există o lege a compensației și că roata destinului se întoarce atunci când te aștepți mai puțin.

Mi-am dorit mereu să fiu independentă. Am simțit nevoia să mă retrag într-un spațiu al meu, unde care să nu fiu deranjată de nimeni, o intimitate a mea. Reușisem să-mi împlinesc dorința. Doar că după ce m-am măritat, lucrurile s-au schimbat. Doar Dumnezeu și voința mea puternică m-au apărat să ajung în pragul nebunie. Vă povestesc de îndată totul, pe-ndelete…

Publicitate

Am crescut la Timișoara. Părinții mei nu erau avuți, dar s-au străduit mereu să îmi ofere tot ca să am o copilărie fericită. Am terminat Facultatea de Mecanică din oraș și am găsit un loc de muncă la București. Voiam să merg în Capitală, tocmai ca să fiu independentă. Părinții mei s-au opus:

— Ce să faci tu acolo, fată, unde nu cunoști pe nimeni? Rămâi aici, ne ai și pe noi aproape să te ajutăm cu ce putem… îmi spunea mama.

— Eu am câteva relații la care voi apela pentru tine… Ai putea să faci carieră foarte bună și în Timișoara, ce-ți trebuie ție Bucureștiul, să te îndepărtezi de noi? zicea tata.

Dar eu aveam 23 de ani și voiam cu orice preț să părăsesc orașul natal, care mi se părea plictisitor. Am promis că îi voi vizita cât pot de des.

În București, m-am instalat într-o garsonieră cochetă, dar n-am stat prea mult acolo. După un an, m-am măritat cu un coleg de serviciu. Avea un singur defect: o mamă rea și capricioasă. La început, am încercat să mă apropii de ea. Să nu mai spun că urma să locuim împreună. Credeam că îmi iese, dar nu…

După nuntă, eram la o masă în famile și soacra mea se uita tare insistent la mine. Doamne, ce mi-a făcut. De față cu toată lumea, cu un ton disprețuitor și ironic, mi-a spus:

— Fiul meu nu mi-a spus că știi să mănânci și să folosești tacâmurile așa de frumos… Felicitări, dragă!

Probabil că, în mintea ei, mă credea o amărâtă venită de la coada vacii.

A urmat ceva mult mai rău. Jignirile au început să curgă imediat când m-am mutat în casa ei.

— Cătălina, te rog să nu-mi faci dezordine prin casă… Sfeșnicul de argint de la tata stă numai sub oglinda venețiană primită de la mătușa. Iar de caseta aia muzicală nici măcar să nu te atingi, că acolo sunt lucruri de-ale mele personale…

Inspecta frigiderul și, inevitabil, urma:

Publicitate

⬇Citește articolul pe pagina următoare⬇

Publicitate
x

Check Also

M

M-a crescut singur, bietul tata. Când mă duceam la școală, în fiecare zi îmi punea un bilet în ghiozdan. Mă rușinam cu ele. Într-o zi, un băiat din clasă mi-a luat biletul și l-a pasat altor colegi. Ce s-a întâmplat apoi

Dragostea de mamă nu se compară cu nimic pe lumea aceasta, dar nici dragostea de ...