Mama-a-doi-copii-din-Bacau-ucisa-in-bataie-de-un-adolescent-drogat-Scenele-infioratoare-au-fost-surprinse-de-camerele-de-supraveghere

Mama a doi copii din Bacau, uc isa in bataie de un adolescent drogat! Scenele infioratoare au fost surprinse de camerele de supraveghere

Publicitate

O femeie in varsta de 50 de ani, din Bacau, mama a doi copii, a fost ucisa cu salbaticie, pe strada, de un adolescent in varsta de 16 ani, care era drogat.

Publicitate

O femeie in varsta de 50 de ani, din Bacau, mama a doi copii, a fost ucisa cu salbaticie, pe strada, de un adolescent in varsta de 16 ani, care era drogat.

Totul s-a intamplat astazi, in comuna Solont din judetul Bacau, in timp ce femeia se intorcea spre casa dupa ce fusese la magazinul din comuna, dar si la posta.

Publicitate

un-adolescent-drogat-a-ucis-o-femeie-in-bacau

Adolescentul de 16 ani, Adrian Cercel, era impreuna cu un prieten in varsta de 19 ani, cand s-a intalnit cu femeia in varsta de 50 de ani.

Din senin, Adrian, care se afla sub influenta drogurilor, potrivit martorilor, a inceput sa o loveasca pe femeie cu pumnii si cu picioarele.

Prietenul sau a intervenit si a incercat sa il impiedice sa o mai loveasca pe femeie, insa si el a fost batut de agresor.

Ulterior, Cercel a continuat sa o loveasca pe femeie pana ce aceasta si-a dat ultima suflare.

Martorii au sunat la numarul de urgenta 112, iar la fata locului au intervenit politistii, dar si un echipaj medical.

Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru femeia de 50 de ani, mama a doi copii in varsta de 14, respectiv 26 de ani.
Adrian Cercel a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de omor.

Citeste si:

Acum nu mai ai voie să faci asta la tine acasă! Toți românii se pot trezi cu amenzi de 1.500 lei! Atenție, lege nouă!

lege

Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativă de modificare a Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prin care se stabilesc limite de zgomot maxim admisibile în locuinţe şi în instituţii publice şi amenzi pentru depăşirea acestora.

Actul normativ, iniţiat de parlamentari USR, mai prevede introducerea în sarcina agentului constatator a obligaţiei de a măsura nivelul zgomotului cu ajutorul unui sonometru omologat şi verificat metrologic.

Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, pe motiv că ‘modalitatea de calcul al nivelului de presiune acustică este nepotrivită (…) în contextul în care la apariţia organelor de ordine publică solicitate prin apelul 112 astfel de activităţi încetează’.

Potrivit actului normativ, amendat în Comisia juridică şi adoptat de plen, constituie contravenţie ‘tulburarea fără drept a liniştii persoanelor din locuinţe sau din alte imobile cu funcţiuni echivalente locuirii, între orele 7,00 – 14,00 şi 16,00 – 23,00 de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 35 dB, măsurat în interiorul locuinţei sau al imobilului persoanei vătămate, în camera indicată de aceasta, cu ferestrele închise, ca urmare a producerii de zgomote, larmă, strigăte, ţipete ori alte manifestări similare sau a folosirii oricărui aparat, obiect ori instrument muzical’.

Tot contravenţie constituie depăşirea nivelului de presiune acustică de 30 dB în locuinţe între orele 14,00 – 16,00 şi 23,00 – 7,00, măsurat în condiţii similare.

Propunerea legislativă amendată încadrează tot la contravenţii ‘tulburarea fără drept a activităţilor desfăşurate în clădirile în care funcţionează instituţii de învăţământ, spitale sau alte centre de îngrijire medicală, instanţe de judecată, alte autorităţi publice centrale sau locale, instituţii publice, regii autonome, societăţi reglementate de Legea societăţilor 31/1990, lăcaşe de cult, partide sau alte formaţiuni politice, organizaţii guvernamentale ori neguvernamentale, ambasade sau reprezentanţe ale altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României, în timpul de funcţionare, dacă acesta se încadrează între 7,00 – 23,00, de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 45 dB’. Pentru intervalul orar 23,00 – 7,00, nivelul stabilit este de 35 dB.

Un alt amendament stabileşte că, atunci când măsurarea zgomotului nu se poate realiza din cauze ce ţin de caracteristicile mijlocului tehnic, ale procedurii de măsurare sau de natura zgomotului produs, constatarea contravenţiilor se va face pe baza propriilor simţuri ale agentului constatator.

Contravenţiile referitoare la tulburarea prin zgomot a liniştii publice pot fi constatate nu doar de către ofiţerii sau agenţii de poliţie, ci şi de către primar, împuterniciţii acestuia, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din Jandarmerie, poliţiştii de frontieră.

Actul normativ stabileşte amenzi de până la 1.500 de lei şi prevede majorarea cu jumătate a limitelor amenzilor în cazul repetării contravenţiilor.

Propunerea legislativă, care a fost adoptată de Senat cu 80 de voturi ‘pentru’, unul ‘împotrivă’ şi o abţinere, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional în acest caz.

Publicitate

Sursa: economica.net

Publicitate
x

Check Also

A-suferit-enorm-după-divorț-dar-acum-a-lăsat-totul-în-urmă-Maria-Constantin-a-făcut-anunțul-chiar-de-ziua-ei

A suferit enorm după divorț, dar acum a lăsat totul în urmă! Maria Constantin a făcut anunțul chiar de ziua ei: „O nouă poveste începe cu…”

Cântăreața de muzică populară Maria Constantin împlinește 31 de ani. Cu această ocazie, artista a ...